Acidfather featured e1611418229432

“Želja nam je da pravimo muziku bez mnogo muke” – Stevan Pivnički, ACIDFATHER (intervju)

Ovaj intervju trebao je biti napravljen uživo još pre neka dva meseca u Srbobranu, ali se, eto, pojavljuje se tek sada, pošto je Stevan Pivnički, mastermind stoner/sludge/doom benda ACIDFATHER iz Srbobrana odgovorio na pitanja koja sam mu poslao putem interneta. Bez obzira na sve, pred vama je zanimljiv sled pitanja i odgovora. Ispratite ga do kraja…Verujem da će vam se dopasti…

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Acidfather 2

  • Petogodišnjicu benda baš i niste stigli da proslavite uživo. Koliko vam fale koncerti ? I kao izvodjačima i kao gledaocima ?

-Mnogo nam nedostaju baš iz razloga što naša muzika i jeste uglavnom za konzumaciju uživo. Zadnja svirka koju smo imali bila je u SoulPeddleru na Klisi, u Novom Sadu i sjajno smo se proveli a pri tome i upoznali neke odlične ljude. Krajem 2019. smo planirali još svirki ali kako do toga nije došlo planirali smo da sviramo na sve strane tokom 2020…ali desilo se šta se desilo.

  • Širom sveta pa i kod nas ima sve više online nastupa ? Pratite li ih I kolko oni mogu da zamene lajv nastupe ?

-Ne stižemo toliko da ih ispratimo iako smo ih svesni, sad skoro (Januar 2021.)  Melvins su imali jedan takav nastup. Mi smo imali planove, u stvari još uvek ih imamo za neke online svirke. Eto 2020. Godina nas je naučila da ne planiramo daleko unapred jer se mogu dogoditi stvari na koje ne možemo uticati, zato ne bih previse ni da otkrivam planove koji idu u tom pravcu ali da ih ima to je sigurno.

  • Forma trija je za mene bazični rokenrol. Neki od mojih omiljenih bendova su tročlani – Motorhead (u najboljoj postavi), Primus, Rush, Cream, Naxatras…I vi ste trio. Zašto ? Jel zbog toga što sve delite samo na tri dela ? Niste mogli da nadjete još nekoga da svira sa vama ili postoji još neki razlog ?

-I neki od mojih omiljenih su isto trio: Melvins, Big Black, Husker Du…
Trio smo zato što nam je želja da bez mnogo muke pravimo muziku koju želimo. Imali smo ideje da ubacimo još jednog gitaristu ali izgleda da smo navikli ovako. Lako je kad se vozimo na svirke, kad imamo probe i kad se organizujemo. Da imamo još jednog člana mislim da bi nam to uticalo na dinamiku, ovako je lepše, brže bolje, jače…

Acidfather

  • Pošto nema svirki uživo da li možda više provodite vremena na probama, pišete li nove pesme, vrcaju li nove ideje ili čekate da sve ovo prodje ?

-Dok još nisu stegli sa merama imali smo probe sa novim pesmama. Ove nove mere okupljanja, a bogami i zimsko vreme, nas je nekako ubacilo u hibernaciju. 

  • EP ste snimili, koliko sam uspeo da ispratim u “ Pikniku”, kod gosn. Bandara? Jeste li našli izdavača ? Šta ima novo na tom polju ?

-Snimili smo tri pesme kod njega, to je bio odlično iskustvo. Ne znam još ništa po pitanju izdavača. Mislim da ćemo snimiti još pesama pre nego što se odlučimo na izdanje.

Gosn Bandar Stevan acidfather

  • Od svih dosadašnjih nastupa koji vam je najdraži ili koji vam je ostao baš u lepom sećanju ?

-Mnogi naši nastupi su nam dragi, meni je možda najdraža svirka ispod srbobranske bibilioteke 2016. zato što je to bila jedna od svirki u našoj režiji. Svirali smo na našoj opremi sa lokalnim bendovima i cela stvar je bila pozitivna jer smo svi dali deo sebe kako bi svirka uspela. Isto tako mi je super bila i svirka u “Zombi klubu” u Bečeju ali i u “SoulPeddleru”. Volim te neobavezne domaćinske atmosfere. Exit 2016 isto nije bio loš, samo je malo cuge bilo za nas, hehe.

  • S kojim bendom biste rado podelili binu ?

Sa nekim koji je sličan našem pravcu muzike.

  • Šta se ovih dana vrti u vašim plejerima i HIFI uredjajima ? Postoji li neki album koji je izašao ove godine a da možete da kažete – “ Svaka čast” bez obzira na žanr ?

Od domaćih Todesfall, a od stranih ni ne znam kakva je situacija povodom izdanja bendova.

  • Možda je sada glupo pitati za planove benda, al ne znam kako drugačije da završim ovaj kratki razgovor

Planova ima, to su snimanja još pesama, postoje ideje za spotove, možda bude i nekih strimova sa proba. E sad, kako ćemo to sve izvesti, tek ćemo videti.

Izvor: Dotkomsite

Similar Posts