Vola Featured

VOLA : “Witness” – recenzija

VOLA je bend koji dolazi iz Kopenhagena, prestonice države koja po svim anketama vodi u svim parametrima koji određuju sreću ljudi koji žive u njoj. VOLA postoji nekih petnaestak godina, “Witness” im je treći album i dolazi tri godine posle fenomenalne ploče “Applause Of A Distant Crowd” što je bila otežavajuća okolnost, ali, na sreću, ta okolnost nije bila presudna za kvalitet novog CD-a.  

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Vola Witness 1

“Witness” je, ako bih morao da ga opišem u par reči, jedan “poppy djent sa elementima modernog proga, ukusnom dozom elektronike i space rocka”. Ako bih morao da ovaj bend poredim sa nekim to bi svakako bila skandinavska moderna prog škola na čelu sa bendovima kao što su Leprous, Carptree, Wobbler, ali i britanski Tesseract, australijski Voyager i još neki. Najmanji zajednički sadržalac svim pomenutim grupama je jasna pop nota i radio-friendly pesme dovoljno žestoke da budu rock, dovoljno otkačene, ponekad neparne, sa stop-go ritmovima da bi bile prog i dovoljno filovane elektronikom i čistom produkcijom da bi bile moderne.

Vola band

Na ovoj ploči pronaći ćete i hip-hop koji je doneo gostovanjem u pesmi “These Black Claws”, američki reper SHAHMEN, čućete čak i omraženi “auto-tune” u “Head Mounted Sideways”, sjajan metal riff u “Napalm”, malo Flaming Lips uticaja u “ Freak” i klasičan NU metal u “Stone Leader Falling Down”. Sve je to povezano kvalitetnim i dopadljivim vokalom Asger-a Mygind-a i zaraznim melodijama.

Šta biste još hteli da dobijete od jednog ovako kvalitetnog i raznovrsnog albuma ?

Možda još samo jedan hit 1/1 pa da slobodno možemo da kažemo, VOLA je od danas prva liga modernih prog bendova.

Pametnom – dosta !

Izvor Dotkomsite

Similar Posts