Testimony Heroes of the Sea EP

TESTIMONY objavio svoj prvi singl za TMINA RECORDS

“Novosadsko / Beogradska heavy metal četvorka “Testimony” 24. aprila u 18:00 objavila je svoj prvi singl pod imenom “Heroes of the Sea” kojim zvanično najavljuje svoj prvi album čije će ime i lista pesama biti otkrivena vrlo uskoro.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

Singl je zvanično objavljen na youtube stranici benda:

Testimony je aktivan već godinu i po dana, međutim, u tajnosti su su vredno radili na svom albumu prvencu, te su tek nedavno najavili svoj prvi singl, kao i sledeću postavu:

Miodrag Fodora – Vokal
Nebojša “Ćebe” Bjeletić – Bas gitara
Marko “Eddie” Savić – Gitara
Nikola “Sima” Simonović – Bubanj

“Heroes of the Sea” je pesma koja govori o nuklearnoj tragediji podmornice “KURSK” koja se dogodila 12. avgusta 2000.  godine. Kako je Ruska mornarica testirala svoje nuklearno naoružanje, ljudska greška prilikom dizajniranja bojevih glava mnogo manjeg kapaciteta (u svrhe testiranja) dovela je do tragedije u kojoj je nastradalo 118 članova posade. Tokom odvijanja cele situacije, britanska i norveška mornarica je prva locirala podmornicu i ponudila pomoć koju je ruska mornarica odbila što je i dovelo do tragičnog ishoda, a spasilačka misija nije pokrenuta ni nakon prvih 6 sati od početka nesreće.

Testimony bend

“Heroes of the Sea” je deo konceptualnog albuma koji govori o velikim tragedijama koje su kroz istoriju izazvane čovekovom greškom, bahatošću, partokratijom i drugim zlima koja su ostavila posledice po ljudski život i/ili ekologiju planete. Pesma i album imaju za cilj da osveste čovekovo (ne)delo na majku prirodu, ljudski život i kompletnu simbiotičnost planete Zemlje i da, ukoliko ne preduzmemo nešto po tom pitanju, takve tragedije će se, nažalost, i dalje dešavati – izjavio je Miodrag, pevač benda.

Tmina records

Pesma je snimljena u 2 studija: “Citadela” u Beogradu i “Blacksmith Studios” u Kragujevcu, a mix i master pesme potpisuje Stefan Kovačević (Forever Storm), dok je za lyric video i omot albuma zadužen Pagan Witch Studios/TK Metal Covers (Tara Kerac – Obscured).”

Izvor Dotkomsite

Similar Posts