tentacle wizard 18

Tektonski poremećaji u "Crnoj Kući" ( Tentacle Wizard + Phal:Angst)

 Tentacle-Wizard-06
Sinoć smo u “Crnoj Kući” prisustvovali tektonskom poremećaju koji su pre svega upriličili Tentacle Wizard, stoner-doom-drone-psychedelic “nova velika stvar iz Srbije i njihovi gosti iz Beča, Phal:Angst, electronic-industrial-synthwave-post rock austrijska atrakcija. Publika ni ovaj put nije izneverila, CK13 je ponovo dokazao da je dobar izbor za koncerte ovog tipa. Underground u Novom Sadu ima svoje uporište, a ono se zove ” Crna Kuća”.
 


 
Da ne cepidlačimo, moglo je doći i više ljudi, ali sala nije bila prazna i okupio se sasvim solidan broj posetilaca koji je prvenstveno bio radoznao da vidi šta to ima da ponudi TENTACLE WIZARD, koji nije svirao pune dve godine, a ovo je bila neka vrsta promocije albuma “Bringer of false light” koji je zaista dobro primljen među fanovima takvog zvuka. I da hoću , ne mogu da vam dočaram taj zvučni talas koji je dolazio sa bine dok su TW svirali. Težina dva basa, od kojih je Anin bio vodeći, dok je Dimitrijev bio zadužen da “betonira”, Žiletova virtuozna solo deonica na gitari od cirka 50 minuta (koliko je njihov nastup trajao) i pre svega Francovo razaranje bubnjeva su me doveli u stanje potpune opijenosti i zadovoljstva i moram priznati da davno nisam bio na koncertu ove vrste, a da sam doživeo ovu vrstu ekstaze.
 

Možda preterujem, jer sam od prvog slušanja njihovog albuma prvenca, Tentacle Wizard ubacio u prvu ligu mojih omiljenih bendova. Bend je osvirao sve pesme sa debi albuma i publici predstavio novu pesmu “Divinitas Tentakuru“. Ne bih dalje da ih hvalim, osim što ću reći da on njih ne očekujem ništa manje nego svetsku slavu. Naravno, u underground krugovima, jer sam svestan da ovakva muzika nikada neće biti mainstream. I ne treba, jer nije za svakoga.
 

Za kraj samo da najavim da na našem You Tube kanalu možete pogledati intervju sa Žiletom i Dimitrijem na sledećem linku [youtube https://www.youtube.com/watch?v=tBOaotqn-Lc&w=560&h=315].
 
Phal-Angst-219
Phal:Angst su četvorka iz prestonice Austrije i sviraju eksperimentalnu varijantu elektronske muzike prožetu uticajima post rocka, industrijala i drone zvuka. Ne može se reći da su idealno kompatibilni sa težinom zvuka jednih TW, ali dovoljno publike je ostalo da isprati i aplauzima nagradi trojicu Bečlija i jednu Bečlijku (na basu). Pošto nisam upoznat sa dosadašnjim radom grupe, ne mogu vam reći koje pesme i sa kojih albuma su svirali ( do sada su izdali tri albuma i jedan album sa remiksima), ali iskreno ću reći da mi je prijao ovaj nešto smireniji sound posle onog ” bombardovanja” od strane TW. Sintisajzeri, metalofon !, ritam mašina, gitara i bas su čudna kombinacija instrumenata , ali je rezultat njihove saradnje bio prijemčiv i publika je pristojnim aplauzima pozdravljala završetak svake njihove pesme.
 

Nadam se da je i bend uživao bar onoliko koliko je novosadska publika to pokazala. Iza sebe su imali video-bim na kojem su išle razne pokretne slike i vizuelizacije koje su ugođaj podigle na viši nivo.
Šta da kažem na kraju…Još jedno fino provedeno veče uz dobru muziku i crno pivo. Šta još treba čoveku u mojim godinama da se dobro provede ?
 

 
Snimak sa koncerta u CK13, autor : Mihajlo Obrenov
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wT0QFChMWhI&w=560&h=315]

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Similar Posts