spurijusi

ŠPURIJUSI SE SINGLOM „4 BANKE“ KROZ KRIZU SREDNJIH GODINA VRAĆAJU ČISTOKRVNOM PUNK ROCKU

“4 banke” su novi singl splitske punk rock skupine, koji uz prethodna tri uratka (Barba je partija, Psihički nestabilna i Dobročinitelji), najavljuje drugi dugosvirajući projekt benda, koji je u fazi miksanja i trebao bi ugledati svjetlo dana do kraja godine.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

SPURIJUSI 4 banke

Špurijus se ovim singlom, nakon nekoliko žanrovski mješovitih i šarolikih pjesama, vraća svom poznatom  glazbenom stilu koji njeguje od samog osnutka benda, klasičnom i čistom punk rocku. U dvije energične minute, bend je, prema svom standardnom cinično-zabavnom obrascu, iscijedio sve tegobe kroz koje prolaze veterani punk pozornica. Naizgled uporni, neumorni i tvrdoglavi buntovnici i autsajderi, koji se nikad neće pomiriti s nepisanim društvenim pravilima o prihvaćanju kompromisa i komformističkih životnih načela, koliko god to ne željeli priznati ni sebi ni drugima, ipak prolaze kroz zdravstvene prepreke kao i svi obični smrtnici sa četiri dekade u životopisu i pripadnici svijeta kojem ne žele pripadati, i tako nevoljko prihvaćaju da sve u životu ima svoj rok trajanja te svaki opasni let ima svoje bolno prizemljenje.

Spurijus foto

Zanimljivo je da glazbu za ovu autoironičnu minijaturu potpisuje basist benda Ivica Božić-Jojo, a tekst je djelo Domagoja Božinovića. Aranžmane i sve instrumente i vokale združeno su odradili svi članovi grupe (Jojo, Saba, Tudor i Domo). Pjesma je snimljena u splitskom Bozon studiju, pod producentskom paskom Saše Antića, koji potpisuje i miks i mastering, uz snimateljsku pomoć Dina Siriščevića i Borisa Ždere. Moralnu i savjetodavnu podršku su, kao i za sve ostale pjesme, pružili prijatelji iz The Plejsa.

SPURIJUSI 4 banke vintage omot straznji

Videospot za 4 banke režirao je splitski redatelj Šimun Šitum, uz pomoć montažera Sandra Barabe i glumačku ulogu Donata Zeke. U spotu možemo prepoznati mnoge upečatljive prigradske simbole grada Splita iz kojeg Špurijus dolazi.

Izvor Dotkomsite

Similar Posts