Mamurlook

Recenzija albuma „Vesela zemlja medija“ benda Mamurlook

Ska nam je toliko potreban u ova nevremena, veseli britki socijalno angažovani ska iz komšiluka. I evo dobili smo ga, jeeee!!! Novosadski sastav Mamurlook objavio je novi album „Vesela zemlja medija“, divan album sasvim u idejno i produkcijski u maniru moćnih bostonaca ili sjajnih Vudu lubanja. Jedanaest priča iz neposredne blizine dovoljno vedro, dovoljno koncizno, dovoljno satirično. Sitnoseckajući rifovi, bas pletivo, kaskajući ritam i uz sve to dosta duvanja.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Mamurlook 1

Vesela zemlja medija“ vraća nadu raspirujući novembarsku maglu i statistiku smrti.  Doza optimizma modulirana u zvuk ovog albuma ulazi u uši spontano kao kiseonik sa Tare što ulazi u pluća. Zvuk i poruke sa ovog albuma zdravi su i lekoviti kao Kisački kulen, Sjenički sir i Njemačko pivo. Novi album ovog sjajnog benda poziva na žurku, na ples i slavljenje života, kritički stav prema nekim društvenim fenomenima upakovan je u oblandu radosnog zvuka. Neko je nekad rekao da 10% problema među ljudima nastaje zbog argumenata a 90% zbog tona, ako je ovo istina onda ton sa ovog albuma može samo da miri i gradi (a i argumenti su tu).

Mamurlook 2

Teško je izdvojiti neke stvari sa ovog albuma sve je upakovano u skladnu celinu odsviranu u jednom dahu i uz mnogo teksta. Izdvojio bih stvari „Sve je nestalo“ „Jamajka“ „GSP“, „Drugstore boys“ i „Taško“. Ove pesme nema potrebe analizirati niti tražiti značenje, ove pesme samo treba konzumirati, skroz su organic. Hvala Mamurluče što ne gajiš apstrakciju, hvala vam o dobri domaćini što ugošćavate nas stanovnike ali i putnike namernike na underground sceni. Mamurlook definitivno nije bend za online svirke i socijalnu distancu. Iščekujući žive svirke da popijemo koju i da slavimo život, nadamo se čim pre, uživajmo u ovom sjajnom ostvarenju.

Živeli!

Izvor: LIMAN CREW

Similar Posts