razocarenje 4

Razočarenje : “Bez pardona” (rock iz Lebana)

Razočarenje objavilo debi album “Bez pardona” i video singl “Easy come, easy go”

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

razocarenje-4

Lebanska underground trojka Razočarenje upravo je objavila svoj album prvenac “Bez pardona” za najstarijeg srpskog nezavisnog diskografa Take It Or Leave It Records, a uz njega, kako i običaj nalaže i prvi pripadajući video singl urađen za pesmu “Easy come, easy go“.

Veći deo albuma “Bez pardona” snimljen je u kultnom niškom studiju “Psycho therapy“, novembra i decembra 2016. godine, pod producentskom palicom Nenada Pejčića i uz asistiranju legendarnog Gorana Kostića Koste iz Novembra. Na ovom dugosvirajućem materijalu se nalazi 10 novih pesama, kao i bonus od četiri teme sa maxi singla “Pro et contra” iz 2002. godine.

Kompozicije “Van igre”, “Budućnost ni u čemu”, “Živim, a dal’ sam živ” i “Ma možeš da mi popušiš” snimljene su u beogradskom studiju “Fabrika” (2008.), u produkciji Nebojše Simeunovića – Sabljara, osim novih gitara koje su dodate nedavno u “Psycho therapy” studiju.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Gbab3_abKrs&w=560&h=315]

Ideja je bila napraviti presek stanja u kojem je društvo završilo, glib iz kojeg pokušavamo da se izbavimo, “zelenaški raj”, “budućnost ni u čemu”, “živim, a dal’ sam živ?!” daju nekako najbolju sliku naše evolucije za zadnjih par decenija, pokušao je da apsolvira poentu albuma frontmen i gitarista benda Saša.

Ovo što smo snimili u studiju je u svakom smislu veliki pomak za bend, produkcijski, kao i idejno, nešto najbolje do sada, dodao je bubnjar Mladen.

razocarenje-3

Razočarenje čine: Nikola (bas), Mladen (bubanj) i Saša (gitara i glas)

Album je dostupan na kompakt disku (digipack lux fan edition) kao i na svim relevantnim digitalnim platformama:

Google play: https://tinyurl.com/y7vv5pp3

Amazon: https://tinyurl.com/y8eyehqf

Deezer: http://www.deezer.com/album/43652871

iTUnes: https://tinyurl.com/y86spbsl

Spotify: https://tinyurl.com/y76chv7f

—————————————————————–

Biografija Razočarenja

Underground bend nastao 2002. negde između Lebana i Leskovca. Tokom zime te godine grupa snima prvi set od 6 pesama u beogradskoj “Fabrici”. 

Novi Sad, 2008. godine – nova postava, 5 novih beskompromisnih pesama.

razocarenje-1

  1. godine – ponovo nova postava i nekoliko svirki u južnom delu države. Snimljen je video singl “Fair game“. Krajem godine dorađuju maksi singl “Pro et Contra”.

Godine 2010. u bend dolazi Nikola (ex Method) koji preuzima palice, a Razočarenje počinje sa svirkama. Bilo je to pravo osveženje za bend, a postava u prvih mesec i po dana pravi nove stvari, nastupa, snima spotove za “Divlju decu” i “Buržuje“.

Nakon nove pauze, 2013. se oko ideje okuplja nova postava, svirka, pa onda singl “Ma možeš da mi popušiš!“, koji su producirali Nenad i Kosta (Novembar).

razocarenje-2

Ivan Stanimirović Rizinger

Similar Posts