Mr. Moonlee

Razigrani Lelee izdali svoj prvi album ‘Čuka bije pumpa’

Mr. Moonlee predstavlja debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ slovenačkog razigranog indie / post-punk tria Lelee, koji je izašao 18.6.2021. u CD i digitalnom formatu za Moonlee Records i za hrvatsko-kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records. Vinilno izdanje albuma izlazi na jesen ove godine.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Lelee – Čuka bije pumpa

Debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ obeležavaju udarna žensko-muška višeglasja (na makedonskom i srpskom jeziku) u tradiciji bendova poput Yo La Tengo, koja ostanu dugo usidrena u vašim glavama. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinosaura à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jungle popu sa obe američke obale, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu. Unatoč generacijskoj razlici među članovima benda svi dele iskreno sklonost prema zvuku indie tradicije, koju sa radošću pretvaraju u savremenije kombinacije koje mogu zanimati i modernije slušaoce.

Moglo bi se reći, da se kod Lelee susrećemo sa nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan, te nasuprot alternativnom karakteru ipak dovoljno pitak i za više mainstream radijske frekvencije i širu publiku. Iako ima blag retro štimung debitanski album Lelee ‘Čuka bije pumpa’ ne bi mogao nastati nigde drugde i nikada pre.

Izvor Dotkomsite

Similar Posts