RAGMAN otišao u istoriju…Hugo, srećan ti put !

U sinoć, dupke punom cafeu ” Dublin” u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, sad već legendarni surf-punk-rock sastav ” Ragman” održao je svoj oproštajni koncert i otišao u istoriju.
Ragman-4005
Šta da kažem, bilo je zaista odlično. Momci su dali sve od sebe, što bi rekli, kao da im je zadnji put (a verovatno i jeste, jer je Mita već emigrirao, a evo i Hugo je sve sredio i vrlo uskoro pali za Kanadu, pa nam ostaje samo Mlađa, koji jeste multi-talentovan, ali čisto sumnjam da je sposoban da u istom trenutku svira gitaru, bas, bubnjeve a pritom i peva, a svaka druga kombinacija bi se teško mogla nazvati Ragman).
Ragman-4007
Publika je to osetila i došla u prevelikom broju za jedan ” Dublin” pa je bilo izuzetno teško i stojati na dve noge, a kamoli provući se do šanka ili do prvih redova. Ništa zato, ja sam se lepo proveo, a kako sam čuo i veliki deo ostale publike. Bilo je nekoliko njih kojima je zasmetala prevelika gužva, neverovatna količina duvanskog dima, a neke je jednostavno bolela glava, pa su čak i ranije zapalili kući. Opravdano.
Ragman-4023
Dakle, nije ni čudo što je bilo toliko publike jer je fenomen “oproštajnog koncerta” poznat mnogima pa su motivi za dolazak svakako bili ” idem da bih mogao da kažem svima da sam bio na njihovom poslednjem koncertu“, “ljudi vole miris nesreće, a svakako je nesreća da ovakav bend više nikad ne zasvira“, “super mi je bend pa idem da ih gledam jer verovatno neću imati više prilike” itd.
 
Ragman-4009
Sam koncert, kako sam već naznačio, bio je odličan. Prešli su gotovo celu svoju diskografiju, sve relevantne pesme sa sva tri izdata albuma – Clock Strikes Twelve , Tell No Tales i Wrong Side Of The Bottle i nekoliko obrada (Škrbića, kako je Mlađa u pokušaju da ispadne duhovit, denuncirao jednu od legendi rok novinarstva na ovim prostorima, najavio set tuđih i njima omiljenih pesama). Publika je bila dobro raspoložena, a neke pesme je i otpevala zajedno sa Mlađom. Hugo nam je priznao da je pred koncert imao tremu, ali se to ni u jednom trenutku nije osetilo jer je hirurški precizno odsvirao svih sat i po vremena koliko je koncert trajao.
Ragman-4011
Da rezimiram…Odlazi nam raja…
Hugo, faliće nam tvoje društvo i tvoje karikature, ali nam je drago da ćete ti i tvoja porodica otići na mesto gde može da se živi od svog rada.
Srećan ti put i sve najbolje želi ti redakcija DOTKOMa !
 

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

Similar Posts