fikusi 5

Punk zabavni band Fikusi objavio nečuvenu "Sposobnost"

U saradnji sa “Take It Or Leave It Records” i www.rockomotiva.com, DOTKOM vam predstavlja… punk zabavni band – FIKUSI iz Sarajeva.
Sarajevska onderground četvorka Fikusi upravo je objavila svoj diskografski prvenac “Sposobnost” za Take it or leave it records.
Fikusi-1
Fikusi su onderground band u stalnom nastajanju od 2015. godine do sadašnjih dana. Dosadilo im je da sviraju u podzemnim željeznicama (underground) širom Evrope i zbog toga se nazivaju onderground.
Na početku su se okupljali i svirali za svoju dušu umjesto odlazaka na rekreaciju i sport. Nekim prijateljima su se svidjele pjesme i uspjeli su nagovoriti članove benda da objave CD. Prvi album pod nazivom “Sposobnost” su objavili u BiH za Kvisling records – izdajemo domaće. U Srbiji su objavili isti album u režiji najstarijeg nezavisnog izdavača u regionu – Take it or leave it records iz Beograda.
Fikusi-4
Izdanje je dostupno na svim relevantnim digitalnim platformama, kao i na kompakt disk nosačima.
Deezer: http://www.deezer.com/en/album/47904862
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/sposobnost/1282950660
Muzika koju sviraju je fuzija raznih stilova sa upečatljivim vokalom Fike. O sebi vole reći da su obični Punk zabavni band.
Fikusi-3
Članovi benda su: Fiko Fikret Surković – vocal, Goran Kokotović – gitara, Berin Tuzlić – bubanji i Goran Pršić Masni – bass.
Objavili su 3 spota sa prvog albuma za pjesme: Ovca, Ženo lažljiva i Virim iz ormara.
Ženo lažljiva: https://www.youtube.com/watch?v=iswOnPqer-I
Virim iz ormara: https://www.youtube.com/watch?v=gOeItiCY1Oo
Ovca: https://www.youtube.com/watch?v=uG0wyFeufhw
Fikusi-2
Čekajući objavljivanje prvog, snimili su i drugi album pod nazivom “Pripinjavanje” čije se objavljivanje očekuje početkom 2018. godine.
 

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Similar Posts