Doringo Tri Probe Tjedno SINGLE COVER

Predstavljamo vam zagrebački sastav DORINGO !

Predstavljamo vam novi singl Tri Probe Tjedno benda Doringo iz Zagreba. Doringo je instrumentalni sastav koji kombinuje surf rock, prog, “world music” i fusion i sastavlja ih u jednu celinu poprilično jedinstveno i originalno.Ovaj singl je ujedno i najava njihovog trećeg albuma Budem budem čiji se izlazak očekuje početkom 2021. godine.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Doringo 2020 2

Pesma je dobila i video spot za čiju je režiju i montažu zaslužan Doringo. U spotu se pojavljuju svi članovi sastava: Damir Mihaljević (bubanj), Mihovil Jurdana (bas), Mak Murtić (flauta, saksofon), Lucija Stanojević (violina) te Doringo (gitara).

Snimanje se odvijalo u tri različita studija tokom ove jeseni. Violina je snimljena u bOravArt studiju, gitara i saksofon u Gringo’s Gate studiju a bubanj i bas u studiju SveMir. Miks i master je također obavio Doringo u Gringo’s Gate studiju.

Biografija:

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda. U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) djeluju od 2016. Godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Iste godine sastavu se pridružuju Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina). Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Doringo 2020 3

Diskografija:

Live at Medika (2010) EP
Bebekizza (Live@SC) (2011) SINGLE
Infography (2017) ALBUM
Termini (Live@CKT) (2018) SINGLE
Enofazni Števec (2018) SINGLE
Vrlika (2018) SINGLE
Rimska Salata (2019) SINGLE
Kineska Močvara (2019) SINGLE
Gužva u Svemiru (2020) ALBUM
Tri Probe Tjedno (2020) SINGLE

Izvor: Dotkomsite

Similar Posts