minstrel e1622209732607

Povratak grupe Minstrel na domaću scenu

Novosadska grupa Minstrel objavila je novi spot za pesmu “Hrana” i time se na velika vrata ponovo vratila na domaću scenu. Srpski “White Stripes”, kako ih mnogi nazivaju, ovoga puta izabrao je reditelja Vuka Protića koji je uspeo da na velikom platnu uspešno dočara njihovu sjajnu energiju i autentičnost. Pesma “Hrana” se nalazi na petom albumu grupe Minstrel pod nazivom „Zalazak“ koji je nedavno izašao i na vinilu.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Pevač i gitarista Marko Trbović nije krio svoje uzbuđenje dok je davao izjavu o novom spotu:

Ovog puta sam odlučio da uopšte ne razmišljam o spotu osim o stvarima koje su zaista samo naša odgovornost, a to je da dobro izgledamo i da budemo dobro raspoloženi. Poslušao sam savet prijatelja pri izboru režisera i obratio se Vuku Protiću. Zatim smo (grupa Minstrel) učinili sve što je od nas zahtevano. I to je sve. Rezultat je, po mom mišljenju, najbolji spot grupe Minstrel do sada. Za mene kao pisca teksta je najveće iznenađenje i radost bilo to što se u spotu pojavljuju reference na filmove i spotove koje su potpuno adekvatne mislima i primislima koje teku kroz stihove, a kojih sam mogao ili nisam mogao da se setim. To je za mene bio neki dokaz da je pesma razumljiva, iako smo Vuk i ja razmenili samo nekoliko reči. Treba napomenuti da je spot podržalo Ministarstvo kulture Grada Novog Sada. Ali ipak, najvažnije od najvažnijeg je da smo se tokom snimanja dobro zabavljali.

Ako se vratimo u prošlost, grupa petnaestogodišnjih srednjoškolaca pod imenom „Minstrel“ realizuje svoje prve snimke 1985. godine i tada zvanično počinje sa radom. Danas iza sebe imaju pet albuma i nastupaju u postavi Marko Trbović – gitara i glas, Klea Trbović – bas i Dejan Kijanović – bubnjevi.

Pesma “Hrana” nalazi se na albumu „Zalazak“ zajedno sa novih deset pesama izdatih za „Studio Odbij“ iz Novog Sada. Produkciju potpisuje Graeme Rawson, Silver Street Studios, ReadingUK. Ovaj album je prvi album grupe koji je izdat na vinilu. LP je objavljen u martu 2020. godine, a jedine promotivne aktivnosti koje su bile moguće u vreme korone su učešće u emisiji Klub 2 na Drugom programu Radio Beograda i koncert Na Zidiću ispred Doma omladine održan u julu 2020.godine.

Minstrel photo

Poslednja vest od grupe Minstrel je da su snimili još dve nove pesme i da pripremaju novo izdanje i za dalje planove Marko Trbović dodaje:  

U ovom trenutku, mi smo već u pripremama sledećeg spota, za novu pesmu nastalu neposredno posle zadnjeg albuma. Saradnike i metod, naravno, nećemo menjati. To jest, jedva čekamo da vidimo šta će Vuk da uradi. Dobar je osećaj kada ne moramo da mislim o spotu nego samo da sviramo muziku.” – dodao je Trbović

Similar Posts