popecitelji front

POPEČITELJI izdali četvrti album “UVEK”

Već dve decenije na muzičkoj sceni egzistiraju POPEČITELJI, instrumentalni rock  trio, koji svojom energijom i autentičnom muzikom dokazuje da je moguće biti svoj i originalan i u vremena kada je “sve već odsvirano”. Pre nekoliko dana objavili su dugoočekivani četvrti album pod nazivom ‘Uvek’ (Odličan hrčak / Druga stvar, 2021).

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

popecitelji 1

“Uvek” sadrži devet pesama i prvo je izdanje Popečitelja objavljeno na vinilu.

Objavljivanje ovog albuma, prvobitno najavljenog singlom “Pozivanje”, kao i mnoge druge stvari je bilo odloženo usled krize izazvane pandemijom. “Uvek” izlazi sa zakašnjenjem, ali možda i u pravom trenutku za vraćanje nade u bolje sutra. Album je snimljen i završen pre pandemije, a tematski i zvučno je nosio to breme bliske budućnosti. Naslovi numera kao da su najavljivali dešavanja koja slede. Otvara ga “Udarna vest”, a tu su i “Vreme nade”, “Aždaja je mrtva”, “Pozivanje” dobija svoje “Odazivanje”, naslovna “Uvek”, “Uporna spona” i “Most”, a završava se pozitivno “Slavljem”. Nadam se da će biti razloga za to pozitivno, i to na jesen u klupskim koncertnim prostorima”, objašnjava Saša Furunović iz grupe Popečitelji.

Braća Saša i Goran Furunović potpisuju muziku na albumu, dok je bubnjeve odsvirao  Ivan Cvetković – Ivši koga je kasnije zamenio Dušan Lazić, aktuelni bubnjar Popečitelja.

Produkciju i dizajn omota potpisuje Saša Furunović.

Izvor Dotkomsite

Similar Posts