PKP 0162 e1544364812449

Po kratkom postupku dobili smo Mamurlook (promocija albuma “Slika i Neprilika”, CK13, 08.12)

 Sinoć sam u CK13 prisustvovao promociji albuma “Slika I Neprilika” beščanskog garažnog pank rok sastava “ Po Kratkom Postupku”. Subota uveče, neposredno posle velike pobede omiljenog fudbalskog kluba, odlazak u omiljeni muzički klub, obećavala je dobar provod. I što je obećala, to mi je i dala. Vrlo dobru svirku, odrađen intervju sa “šefom” benda Mikijem Veselinovićem, kontakte sa nekim dragim ljudima i poznanicima, a možda čak i dogovor sa novim saradnicima Dotkoma. “Saturday night special” što bi rekli Lajnardi…

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

PKP 0135

 

…Klub nije bio pun, ali je bio solidno popunjen i to ljudima koji su došli da se zabave i provesele i koji su očigledno fanovi i prijatelji bendova “Po Kratkom Postupku” i “Mamurlook” koji je bio podrška Beščanima na promociji novog albuma.
Mamurlook je dobro poznat ljubiteljima punk/ska zvuka jer postoje preko 10 godina (u martu su u istom prostoru proslavili desetogodišnjicu održavši sjajan koncert), a sinoć su, dobro raspoloženi, naterali publiku da se dobro zabavi, skače, pleše i peva uglas sa njima. Naročito su tri momka sa vidnim ska obeležjima bili neumorni i ceo nastup Mamurlooka igrali karakteristični ples. Sat vremena je prilično brzo prošlo, a za to vreme smo mogli čuti poznate hitove – “ Dragstor Boys”, “Vesela zemlja”, Pile Gile”, obradu pesme benda Pro-Pain “Don’t Kill Yourself To Live”, “Taško Načić”, “ Rusku “ i za kraj, kao neku vrstu bisa “Io Sonno Direttore”. “Masti i Leba” nisu svirali, ali je svejedno publika bila zadovoljna i gromkim aplauzom otpratila Mamurlook i pozdravila dolazak beščanskih pankera na binu.

Posle Zrenjanina, PO KRATKOM POSTUPKU svratili su i kod nas u NS, a sledi im promocija i u Beogradu, Subotici i Staroj Pazovi, a potom i još koncerata širom države.

PKP 0162
Krenuli su starijim pesmama – “Istina”, “ Svi na Ulice , “Sistem” koje su fanovi odavno dobro prihvatili , pa nastavili novim stvarima , jer kako rekoše, “ovo je ipak promocija novog albuma”, “Ako odem”, “Terapija”, “Znak”, “Odjeb” (na poslednje dve uskočio je i Dušan Kovačević iz Mamurlooka sa svojom trubom koji je učestvovao I u snimanju ploče, pa su se vratili par godina unazad I odsvirali “Kvoter” i obradu subotičkih DžukelaNe mogu da pobegnem”, a highlight svirke je bio penjanje na binu Zokija iz sjajnog benda “Neprijatelj prelazi zeku” da bi otpevao “Tišinu (koju je otpevao i u studiju) i koja je po meni, pravi hit sa odličnim rifom i zaraznim refrenom. Publika je igrala i pevala sa bendom koji se predstavfio u najboljem svetlu kao vrlo usvirana I ozbiljna grupa muzičara koja je zaslužila ozbiljniju popularnost. Da li će se to I desiti, pokazaće vreme. Završili su sa “Nije Kraj” gde su im  pomenuti gosti ponovo pomogli da koncert privedu kraju, a ja sam u pet do dvanest trčao na poslednji bus razmišljajući da dobrih bendova ima i u provinciji, a ne samo Beogradu, Novom Sadu ili Nišu. Bravo za momke iz benda “Po kratkom postupku”, a ovde možete da  pročitate i intervju sa Mikijem Veselinovićem, gitaristom i mastermindom grupe.

 

Similar Posts