pestilence plakat

Pestilence u NS – Fabrika old school rifova !

Ovogodišnji trend premeštanja metal koncerata iz Beograda u Novi Sad iz verovatnih finansijskih razloga nastavio se posle Arkone, koja je nedavno imala odlično posećen koncert. Isti organizatori doveli su nam legendarni Pestilence koji na aktuelnoj turneji umesto promocije aktuelnog materijala izvode isključivo materijal sa prva 4 albuma, koji su realno i zaslužni za njihov veliki uticaj na savremenu metal scenu. Pored čak dve predgrupe koje na ovoj turneji prate hedlajnere, organizatori su doveli još jedan bend – Violentor iz Italije, praveći od ovog koncerta mali festival andergraund zvuka. Usled problema sa prevozom, nažalost, propustili smo Violentor.
DISTILLATOR-logo
Neki već prisutni rekoše da je bilo odlično. Fabrika je bila polupuna kad su posle intro-a nastupili Distillator iz Holandije. Ovi mladi momci praše retro thrash metal vrhunskog kvaliteta. Postava je power trio, gde pevač svira i jedinu gitaru, a pojavom i redenicima podseća na mladog Dejva Mastejna.
 


Iako iza sebe imaju samo dva albuma, svojim kvalitetom našli su mesto na oživljenoj thrash sceni. Starije posetioce, kojih nije bilo malo, vratili su kao vremeplovom u kasne 80-te.
rebaelliun-logo
Posle kratke pauze i druženja sa momcima na merch-u, nastupili su brazilci Rebaelliun, koji dele izdavačku kuću sa Pestilence. Svirajući, rekao bih, klasični death metal, ova trojka je, preciznom svirkom, pravila možda još veću buku od prethodnika.
 

Publika je vidno uživala, uz retke pokušaje mosh-pita, a bend je sa svoje strane pružio odličan nastup. Uskoro se Fabrika napunila isčekujući glavne zvezde večeri. Satnica je malo bila pomerena, ali je Pestilence uskoro krenuo u šestoj brzini i nije usporio ni jednom trenutku osim u onom kratkom delu pesme Land of Tears.
pestilence-logo
Od starog Pestilence benda koji je snimao ova 4 albuma ostao je samo Patrick Mameli na vokalu i gitari. Mameli je između pesama pio mleko, što je možda tajno vokalno pomagalo. Posle mnogo personalnih promena i dosta dugog hijatusa ova podmlađena ekipa pržila je sasvim lepo stari materijal. Kao i na ostatku turneje bilo je zastupljeno po nekoliko pesama sa svakog albuma, poređanih hronološki, uz izuzetak Out of Body sa drugog albuma koju su svirali na bis. Od samog početka ekipa u parteru je bila u non stop šutki.
 

Bilo je i crowd surfing-a , dosta se znoja prolilo na ovaj hladan februarski dan. Ovako dobar provod za svakog metal fana, bio je greh propustiti, naročito ako preferira old school materijal. Za one koji vole novije radove benda, već se najavljuje turneja sa promocijom novog albuma koji je nedavno objavljen. Za pohvalu bendovima je što su i pored naše nemogućih carinika doneli sve što su imali od robe tako da su se, pored majica, mogla nabaviti gotovo sva izdanja na pločama i diskovima.
 

Aleksandar Sabadoš

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

Similar Posts