ODYSSEY lavina

Novi prog metal bend LAVINA se predstavio debi singlom “Id”

Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca – ODYSSEY, koji izlazi 26.11.2022.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

ODYSSEY predstavlja jedan “vrtlog” različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova. Album je sniman u studijima:

“Arethusa” (Pavle Samardžić)
“Heretik” (Marko Marčić)
“BuzzBox” (Stefan Milojković)

Odyssey Slika sa snimanja 2

Za miks i master pesama bio je zadužen poljski audio inženjer Sebastian Has koji je, između ostalog, studio inženjer i ko-producent novijih izdanja benda Behemoth.

16.10.2022. bend je izbacio prvi single pod nazivom “Id”, sa predstojećeg albuma ODYSSEY. Miks i master pesme, kao i ostalih sa albuma, radio je poljski audio inženjer Sebastian Has.
Scenario za spot je pisao bend, dok je za snimanje bio zadužen Stefan Krečmar Krstić.

Odyssey Slika sa snimanja 3

Pesma, i spot za istu, istražuju mračne dubine čovekove duše. Da li je potreba za nasiljem i patnjom nerazdvojni deo ljudske prirode? I ako jeste, kako to utiče na naš svakodnevni život? Postoji li način da se izbegne/ublaži njen uticaj na način na koji doživljavmo svet? Vođeni tom temom, bilo je sasvim logično da pesmu simbolično nazovemo Id. Prema psihoanalitičkoj teoriji ličnosti, Id, jedan od tri dela ljudske psihe, predstavlja našu prirodu, nagone koji tvrdoglavo zahtevaju da budu zadovoljeni.

odyssey Slika sa snimanja 1

Bend čine:

Luka Aranđelović . vokal
Pavle Samardžić – gitara
Andrija Cvetanović – gitara
Nikola Petrović – bas
Pavle Aranđelović – klavijature
Bojan Ilić – bubnjevi

Similar Posts