Quasarborn koncert featured

Novi datum i mesto održavanja beogradskog koncerta benda Quasarborn

Veliki beogradski koncert benda Quasarborn, koji je odložen prošle godine na samom početku pandemije, održaće se u četvrtak, 1. jula u klubu Drugstore ispod Pančevačkog mosta. Bend će promovisati svoj aktuelni album „A Pill Hard to Swallow“ koji je izašao 24. januara poršle godine. Žanrovski, Quasarborn je delom ukorenjen u thrash metal zvuku, ali pritom prošaran uplivima iz drugih metal i rok stilova. Iako bend postoji relativno kratko, može se pohvaliti mnogobrojnim koncertima, turnejom po Srbiji sa bendom Remedy (novi projekat Nemanje Kojića „Kojota“), nastupom na Exit festivalu, pa i evropskom turnejom u okviru koje su nastupali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji…

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Quasarborn 2021 1

Quasarborn – Atlas

Na bini će im se pridružiti ženski melodic death metal sastav Nemesis, koji je počeo kao Arch Enemy tribute, ali se vrlo brzo okrenuo isključivo autorskom radu. Promovisaće svoj debi album „The War is On“ koji je izašao za Grom Records. Takođe su nastupale na nebrojenim regionalnim festivalima, između ostalog su osvojile prvo mesto na Demo Masters i drugo na Bunt Rock festivalima. Na njihovu muziku najveći uticaj imaju Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator, a tekstovi su okrenuti socijalnim temama i aktivizmu.

Nemesis Photo

Nemesis – Uprising

Specijalni gosti na ovom događaju su Larska – kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup. Svojim debi albumom „Can’t Steal It“ 2019. pokazuju da imaju zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije.

Larska Photo

Larska – Jeffrey In My Lungs (Live)

Karte za ovaj koncert se mogu naći u pretprodaji u pabu Tom Bombadil, u Skenderbegovoj 53b, iza Prve beogradske gimnazije, a biće dostupne i na ulazu.

Quasarborn 2020

Izvor Dotkomsite

Similar Posts