Sebastian D

MUZIČKI PUT KROZ SEBE : Sebastian Drača

Sebastian Drača (1995) je solo gitarista srbobranskog cover rok benda Suprotan smer. Iako je svoj muzički ukus bazično formirao na hard&heavy zvuku, nastoji da slušalačko i sviračko iskustvo obogaćuje i razvija, kao i da se autorski ostvari.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Sebastian Draca 2

Stoga je najpre eksperimentisao sa osmobitnim EX-YU obradama, a od početka godine je u malom kućnom studiju na skromnoj opremi (gitara Epiphone Les Paul made in Korea 1986 i MIDI Keyboard: Akai MPK II) i u programu Ableton Lite, snimio pet Lo-Fi instrumentala, koji se mogu poslušati na njegovom Jutjub kanalu:

Iako pesme određuje kao elektronski beat nastao pod uticajem progresivnih metal bendova Polyphia, Animals As Leaders i Unprocessed, kao i njihovih Guitar-less Backing Tracks, one svojim bitnim karakteristikama neodoljivo žanrovski podsećaju na novu školu Minimal Synth Wave sa elementima Cold i Pop Dark Wave podžanrova, a postoji ambicija da se dožive i kao filmski soundtrek.

Sebastian Draca 1

Nemojte biti strogi prema konceptualno i tehnnički inicijalnim ostvarenjima mladoga Drače i neuviđavni prema njegovom muzičkom putu kroz sebe u stvaralačkoj potrazi za najboljim ličnim izrazom.  

Milan Đorđević
Izvor Dotkomsite

Similar Posts