crossroad cover

Mlade nade – "Crossroad" iz Loznice

crossroad-u-skolskom-dvoristu
Grupa Crossroad osnovana je pre četiri godine u Loznici. Počeli su kao cover bend, ali se ubrzo pojavilo interesovanje za stvaranje muzike i autorski rad, pa su u avgustu 2016. godine snimili svoj prvi album sa sedam autorskih pesama.
Crossroad-Vukov-dom-koncert
 Materijal je snimljen u Beogradu, u studiju Banovčanin, a producenti albuma su članovi grupe The Bestbeat Vladimir Banovčanin i Vitomir Milićević (koji je pored toga i član benda „Degeneza“ ). Tokom četvorogodišnjeg aktivnog rada, sastav benda se menjao, a sadašnja postava je na okupu već godinu i po dana i čine je četiri člana : Mladen Rakić – vokal/lead gitara, Nemanja Đorđević – bass gitara, Branislav Petrović – bubnjevi, Nikola Jevtić – ritam gitara. Do sada su objavili pet pesama na youtube-u, a za naslovnu pesmu je odskora snimljen i spot. Pre toga su odradili i spot za pesmu “Kreni sa mnom“. Album se zove ” Čeka nas mrak“. Izdali su ga potpuno sami, bez pomoći ikakve izdavačke kuće. Tiraž je ograničen, a ako je neko zainteresovan za CD neka se javi na FB stranicu benda.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t5G2CKqMJMA&w=560&h=315]
 Njihova muzika bi mogla da se definiše kao “granični pojas hard rocka i heavy metala”, mada, po mom skromnom mišljenju, ima tu koketiranja i sa stonerom i grunge zvukom, pa čak i sa klasičnim rokom.
Crossroad-duo-guitar
 Imali su dosta nastupa po Srbiji i Republici Srpskoj i publika ih je već dobro prihvatila. Prvu promociju albuma su imali u lozničkom klubu Seizmos, pred kraj prošle godine, a svirali su i u Zemun Festu, u Šapcu, u klubovima ” Fleka” i ” Baro“, a jedna od prvih svirki na kojima su nastupili je bio i Humanitarni rok koncert za Lazara Petkovića koji je održan 16.04.2014 godine i na njemu su svirali zajedno sa bendom ” Crna Strela” u organizaciji “Kancelariji za Mlade” iz Loznice. Imali su i nekoliko nastupa u lozničkom klubu Piramida gde i za nekoliko dana, tačnije, 29. aprila ponovo nastupaju, pa, ako ste u prilici, ne propustite ovaj band. Puno nade polažu i u nastup na Bunt Rok Festivalu gde su od 200 prijavljenih novih bendova ušli u uži izbor od 24 grupe.
Crossroad-club-Fleka
Ako negde u vašem mestu vidite plakat ili čujete da nastupa bend “Crossroad” iz Loznice pogledajte ove momke i podržite mlade nade rokenrola.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mORdXLBtwPE&w=560&h=315]
Kontakt na : 

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

FB : https://www.facebook.com/pg/crossroadxs/
mail : crossroadloznica@gmail.com
telefoni : 061/3352525 // 064/9581397 // 065/4720042

Similar Posts