Mister Hajd

Mister Hajd iz rukava istresao novi singl “Nema te u meni”

Rokenrol svako kapira na svoj način. A, ko ga razume, on ga i voli. U tome i jeste njegova lepota. Prenosi nam jasne, ili prikrivene poruke, emocije, utiče na formiranje vrednosnih stavova…
Ima li ovakvo gledište alternativu?

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Mister Hajd 1

U najnovijem autorskom ostvarenju grupe Mister Hajd iz Petrovca na Mlavi, stav je jasan. Iskreno ogoljen i sirov. Video spot i numera „Nema te u meni“ koju je bend izdao za izdavačku kuću RnR Records, ne samo da oživljavaju skrajnutu estetiku vintidž gitarskih rifova, već daju i nešto više.

Kulturo, eve me“, rekao bi nikada zaboravljeni Manda. I zaista, koliko smo danas daleko od ovih bombonjera? Ima li još prostora na „zidu“ za neki manje naivan i konzuman, a više originalan kolaž? Mnogi, uvereni da smo sa takvim muziciranjem i pristupom odavno završili, reći će da nema. Elektronika, midi klavijature i tastature, su oslonac stvaralaštva novih generacija. „Hrana“ publike kojoj se podilazi zarad „klika“, silikonske zabave i sitne kinte. A, neki doskorašnji rokeri, reći će i zbog Korone. I sve nekako postaje isto, bez nijansi, lepote različitosti, bez “strašnih parola”, i bunta.

Istina, Svet se menja. Strepnja zebe ispod jastuka, a u tami sobe neman vreba.
Na prvo slušanje, „Nema te u meni“ je još jedna ljubavna pesma. Jer, ljubav je sve, i ljubav je svuda. Ali, zapravo je vapaj čoveka koji traga za samim sobom. Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Nemir koga  iz rukava istresa onaj koji pleše u ritmu groteske. Bol u mašti…
Video materijal kojim je pesma predstavljena na svojstven način spaja unutrašnji svet sa javom – oronulom, hladnom, napuštenom građevinom. Urušenom iznutra i spolja. Možda je to opšte mesto, čistilište gde se ova muzika i umetnost trenutno nalaze. A, možda i nije. Procenite sami. U tome i jeste njegova lepota.

Mister Hajd 2

Bend Mister Hajd se široj javnosti predstavio svojim prvim albumom „Znaš ko si“ koji je prošle godine izdat za izdavačku kuću RnR Records.
Novi singl „Nema te u meni“ jeste najava novog materijala i predstojećeg albuma na kome grupa trenutno radi.
Mister Hajd čine Aleksandar Filipović-gitare i vokali, Nenad Nikolić-bas i Petar Petrović-bubnjevi, vokali.

Similar Posts