img 2440

 Metal ludilo vol.1

Da li to NS polako prepušta svoju underground scenu metalcima ili će ostati pankerski grad? Moje subjektivno mišljenje je da je rezultat izjednačen, ali lako može da se desi, zbog gola u gostima, da metal scena ode dalje.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Vikend za pamćenje. Sinoć je, na Limanu 3 tj. SKCNS Fabrika, održan prvi i nadam se ne poslednji, Metal Madness festival, u organizaciji NS metal benda Deathonation. Na festivalu su se pojavili IndraInđija, Obscured NS, CenturionBg i sami organizatori ovog ludila DeathonationNS.

Svirku je otvorio mlad Inđijski sastav Indra, sa nekih 15 minuta kašnjenja, što je sasvim normalno i pristojno. Relativno mlad bend, što bi se reklo još u pelenama (krenuli da sviraju 1.04.2017.), od 5 članova, svirali su ovog puta obrade drugih metal bendova. Nastup je trajao nekih 40-tak minuta. Sasvim dovoljno za tako mladi bend. Kako smo saznali iz razgovora, posle nastupa, imaju svoje autorske pesme. Zbog pretumbacija u bendu (odlaska dva člana) i promene sredine iz Inđije u NS, malo ćemo sačekati na autorski deo.

Obscured, dobro poznati i odlični muzičari, izašli su na binu kao drugi bend. Momci koji znaju šta rade i koji su sviraju za čistu peticu. Naravno, momci sa dugogodišnjom karijerom, neće svirati obrade nego svoje autorske pesme. Neki će zameriti što ne znam koje su pesme svirali, ali iskreno, briga me, nisam baš toliki fan da bih zapamtio nazive pesama.

Meni je bitno da sam ja bio zadovoljan i primetio da publika odlično reaguje i uživa u svirci. Na koncertu su pripremili iznenađenje večeri tako što su snimili spot za svoj novi video. Tara i ekipa stvarno su odično ukombinovali svoju live svirku sa matricama, što retko koji bend na našim prostorima ume. Mala digresija za kraj, imali su jednu obradu 😀 i jednu novu pesmu.

Iznenađenje večeri. Centurion!!! Bend koji iza sebe ima godine i godine staža, ali nažalost još je bez albuma prvenca L (osnovani davne 2008.) Momci otkidaju. Sviraju klasični metal sa dodatkom etna i progresive. Odlična kombinacija i još plus vokal na srpskom!!! Mnogo razumnije i jasnije, normalno, i mislim da publika lakše prihvata. U njihovim pesmama se tačno oseća uticaj Iron Maiden-a i Helloween-a.
Ako je neko doveo masu do ludila, onda su to uradili ovi momci. Odličan je osećaj kada publika i bend imaju super interakciju, kada gitarista baci gitaru, uskoči međ masu i okuva šutku. Ludilo. Jedan još u nizu bendova sa visokoškolovanom decom. Nažalost i dalje smo manjina, i na našu žalost preovladava ona sramota od kičeraja i polusveta.

I za kraj deca iz komšiluka. Deathonation!!! Zvezde večeri, mislim da su malo pogrešili u samom tajmingu nastupa, pošto se publika izđipala podobrano i ostala bez energije.  Šta ćete, ponekad se pogreši u proceni. Bez obzira na to, Relja, Ića i drugari su bili na visini zadatka. Svirku su otvorili  pesmom Dragged into the Beyond i nastavili dalje u dobro poznatom ritmu. Naravno, odsvirali su dugo očekivanu novu stvar, Zodiac Attack! Pesma je brza, energična i dobro primljena od strane publike. Veliko iznenađenje za kraj, momci su se igrali mračnim silama i probudili zombijeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Na bini se pojavio gos’n Bandar i otpevao, svoju dobro poznatu stvar, Masovna Sarana, Ića je kao pravi frontmen, đipno međ svoje fanove i zajedno sa njima uživao u pesmi i mahao kosom. Uvek postoji neka zamerka, ovog puta je u pitanju tonac, da su unajmili svog, sve bi bilo još bolje. Ne zamerite, ovo prihvatite kao dobronamernu kritiku.

Za sam kraj, reč o publici. Deco, bili ste odlični! Voleo bih da vas bude uvek u tolikom broju, naravno, može uvek više. Blizu 300 posetilaca, nije loša stvar.

 

                                                                                       Goran Stepančev

 
 
 
 
 

Similar Posts