mort photo by nada malec5a1 3 scaled

M.O.R.T. : "Sa ponosom Vam predstavljamo novi video za pjesmu Logor!"

MORT - logoM.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine sretno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Otada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Osim svega navedenog M.O.R.T. bjesomučno živi na turnejama.Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen u travnju 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku.
MORT - Photo by Nada Maleš (1)
Logor je najnoviji singl grupe M.O.R.T. sa albuma “Tužna Kocka”. Sama pjesma je jedna od centralnih točaka albuma, tematski je završni komad antiratne trilogije zajedno sa pjesmama Lažna Arkadija i Olovni Vojnici.
Video je snimio mladi talentirani video umjetnik iz Sinja Dominik Belančić. Lokacija snimanja spota je ista ona na kojoj smo niti mjesec dana ranije koncertom pred 500 ljudi proslavili 5 godina djelovanja benda i 5 godina od albuma privijenca “Vrhunsko Dno”.
Ideja za spot je došla nesretno. Naime, sinjska alternativna kulturna žila kucavica “Vojarna” je u međuvremenu izgorjela jedne kišne noći pod sumnjivim okolnostima. Osim što je zaustavljen rad udruga koje su u njoj radile kulturno umjetnički program i što su izgorjeli muzički instrumenti, stopiran je i rast mladih bendova koji su tu vježbali svoje prve korake. Još jedan javni prostor za mlade je izbrisan sa kulturne karte Hrvatske. Ne može se ne primjetiti da takvih slučajeva ima još. Kulturni prostori se zatvaraju, ruše i sabotiraju a istovremeno otvaraju prave vojarne i uvodi obavezni vojni rok. U takvom vremenskom nizu izgorena zgrada vojarne od koje su ostali samo zidovi i željezna vrata i bend koji usprkos svemu svira unutra savršeno simbolizira način života i prostor na kojima živimo.


                             DOWNLOAD VIDEO, PRESS PHOTOS, MP3 & WAV!
Sam tekst pjesme pokušava osvijestiti pojedinca i osvijetliti stanje u kojem se nalazi te predložiti neke mehanizme obrane. Krizna vremena zahtijevaju dobar um, dobre riječi i dobra djela, a ne okretanje glave od zla ili, još gore, prepuštanje niskim vibracijama. Čovjekov potencijal je beskonačan u oba smjera. Ne smijemo dopustiti da se ljudska egzistencija svede na logor. Probudimo se iz lošeg sna i dosanjajmo hrabro bolji svijet za sve nas.
MORT - Photo by Nada Maleš (5)
“Sanjati odvažno, voljeti snažno,
Sve drugo je lažno, sve drugo je lažno”
Email: mort.bend@gmail.com
Website: http://www.mort-bend.com
Facebook : https://www.facebook.com/mortbend/
 
fotografije : by Nada Maleš
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zct5fuaQRJo&w=560&h=315]

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Similar Posts