p4049348536587 3

Metalbilly Danci !… VOLBEAT!!!

 

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

volbeat mikrofon

Volbeat je jedan neobičan bend. Volbeat je jedan bend koji se meni jako sviđa baš zato što je neobičan. Volbeat spaja nespojivo – rocknroll, rockabilly, hard rock i heavy metal muziku. Neko je njihov stil nazvao i metalbilly. Pevač peva čas kao Johnny Cash, čas kao James Hatfield i to čini, naravno, namerno.

Osnovani još 2001. u Kopenhagenu, glavnom gradu Danske, ime grupi su dali po crtanom junaku iz japanske crtane serije – Pokemoni. Postoji i druga verzija koja kaže da je ime Volbeat došlo od naziva trećeg albuma grupe Dominus – Vol.Beat, bivše grupe pevača Majkla Poulsena. Pored njega od samih početaka u bendu je i bubnjar Jon Larsen, solo gitarista je bilo nekoliko, a trenutno to mesto zauzima Rob Kagiano koji je jedno vreme nosio i dres Anthraxa, Kaspar Boje Larsen svira bas (ne znam da li je u srodstvu sa bubnjarem), a nasledio je dugogodišnjeg basistu Andersa Kjoholma.

main

Sviruckali su oni tako par godina po Danskoj i okolini, ali prvi pravi uspeh je došao izlaskom prvog Lp-ja “The Strength/The Sound/The Songs” sredinom 2005. Album je svojom fuzijom ranije već pobrojanih muzičkih stilova oduševio i publiku i kritiku , tako da su Volbeat dobili i nagradu Best Album in the Danish Metal Musik Awards za 2005. godinu, a usput se i odlično prodavao. Uporedo sa studijskim radom koncertna kilometraža se isplatila jer su pozivani i uspešno nastupali na rock festivalima širom Evrope.

Iako kod nas na top listama nema rock muzike (neki bi dodali, nema nikakve muzike, samo gole guzice i sise) u Danskoj to nije bio slučaj 2007., a nije ni sada. Naime, drugi album pod nazivom “Rock The Rebel / Metal The Devil” automatski je upao na prvo mesto danske top liste i tamo ostao nekoliko nedelja. To je bio slučaj i sa svim narednim albumima koji su urađeni u firmi Volbeat. Prva mesta top lista zauzeli su i ostalim skandinavskim zemljama, a pretposlednji album i u Švajcarskoj . To što su oni na vodećim pozicijama najprodavanijih izvođaća i što se radio stanice u tom delu Evrope utrkuju koja će ih pre pustiti ne znači da je Volbeat počeo da svira komercijalnu i ljigavu muziku. Naprotiv, Volbeat, evo već petnaest godina drži svoj pravac, utemeljio je svoj stil, a broj fanova se, rekao bih, baš zbog takvog stava, svakim danom uvećava (Što u Srbiji baš i nije slučaj, nažalost).

P4049348536587 3

Posle izlaska trećeg CD-a “Guitar Gangsters & Cadillac Blood”, išli su na turneje kao predgrupa sa Nightwishom i Metallicom, a 2010. nekoliko meseci pošto su izdali četvrti album “Beyond Hell / Above Heaven“, otišli su i na više nego uspešnu turneju po Severnoj Americi. Broj koncerata koji su održali na toj turneji bio je skoro trocifren, jer su hteli da prokrstare cele SAD i Kanadu, usput su svirali i sa Megadeth-om, Motorhead-om, Mercyful Fate i još gomilom velikih i malih grupa.

 

Volbeat band

Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” doneo je isti zvuk, isti uspeh i novog gitaristu, već pomenutog Roba Kagiana , bivšeg člana Anthraxa sa kojim je ostao u dobrim odnosima što pokazuje i podatak da je usledila i turneja sa tim thrash velikanima  sredinom 2015.

Godinu dana kasnije izašao je sjajan “Seal The Deal & Lets Boogie” sa kojeg je  prvi singl “The Devils Bleeding Crown” bio poprilično popularan. Za sada poslednje izdanje benda je ” Rewind, Replay, Rebound”na kojem su gostovali gitarista Slayera, Gary Holt, pevač benda Clutch, Neil Fallon i Harlem Gospel Choir. Zbog pandemije Korone promovišu ga tek ove godine  širom Evrope, ali naravno, zaobići će Srbiju jer u njoj još nisu dovoljno popularni. Ne sumnjam da će se to promeniti…

 

volneat rewind

mad maggie volbeat version by miadivided

Ako ste poklonik ovog benda nadam se da će vam biti drago što sam vas podsetio na ove odlične Dance, a ako niste dosad slušali Volbeat

…Šta čekate, trk na piratske sajtove i skidajte (Ako imate para da kupite CD-ove,još bolje, piraterija je samo nužno zlo, uvek sam za “čvrstu stvar u rukama” 🙂 )

DISKOGRAFIJA :

2005 – The Strength / The Sound / The Songs

2007 – Rock The Rebel / Metal The Devil

2008 – Guitar Gangsters & Cadillac Blood

2010 – Beyond Hell , Above Heaven

2011 – Live From Beyond Hell / About Heaven

2013 – Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

2015 – Greatest Hits

2016 – Seal The Deal & Lets Boogie

2019 – Rewinds, Replay, Rebound

Similar Posts