Dobri Isak

I dalje nije sramota ridati uz kultne numere u novom ruhu – Dobri Isak

Niš je oduvek imao odlične bendove, a stanje se nije promenilo ni danas. Oni koji prate moj recenzentski rad znaju koliko gotivim pojedine bendove i projekte, a oni se više-manje trude da taj nivo i održe.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

PMK REcords

Ovom posebnom prilikom, ekstremni andergraund izdavač PMK Records se potrudio da obraduje ljubitelje mračnog post-punk / dark wave zvuka, kompilacijom koja odaje počast jednom prilično kratkovekom, ali kultnom bendu, Dobri Isak.

Često ih poredeći sa Joy Division-om (istinski ljubitelji znaju zašto), Dobri Isak je ipak ustrajao u sopstvenom viđenju melanholije i sivila svakodnevnice u urbanom okruženju, obračunavajući se sa čudnjikavim lirskim temama, shodno autsajderskoj i beskompromisnoj svirci. Takođe, njihov kultni album “Mi plačemo iza tamnih naočara” je imao veliki odjek u new wave svetu na ovim prostorima, inspirišući mnoge “iz senke”, stoga nije čudno koliko je ovaj album važan kao jedan od najboljih new wave ostvarenja u SFRJ, ali i oni koji su  ‘zavili u crno’ mnoge rokere i pankere koji su došli kasnije.

Nakon raspada, i 30 godina kasnije od izlaska albuma, 15 bendova je okupljeno da prearanžiraju i daju novi smisao Isakovim numerama u obliku kompilacije “I mi plačemo iza tamnih naočara”. Ne bih želeo nikoga posebno da pominjem, jer je svaki bend dao 200% od sebe, zaista. Pored bendova sa domaćeg, niškog terena, našli su se Kruševljani, a boga mi i Zagrepčani – dakle, i yugo-nostalgičari mogu biti zadovoljni, ukoliko je to u ovim nesrečnim vremenima uopšte i bitno (sad je 2021. godina), a neki bendovi su se i (na moju veliku žalost i rasformirali).

Dobri Isak Tribute to

Verujem da ćete mnoge bendove prepoznati:

ASPHALT CHANT
IV/AN
FIGURATIVE THEATRE
CYBORGS ON CRACK
POD
NOVEMBAR
LANGUAGE.SEX.VIOLENCE
PAYDO KOMMA feat. Dača Sdk
BADEN-BADEN
KATABAZIJA
PLAZMA MASCHINA
ŠLAGVORT NA KRAJU feat. Nađa
PSIHOKRATIJA
PLASTIC SUNDAY
HORKESTAR
f.O.F.

Ceo album možete preslušati ispod:

Kult kultova je ova pesma:

Piše: Daniel Tikvicki (uz pomoć vremenske mašine)

Izvor: Dotkomsite

Similar Posts