img 2205

Humanity May Sink (Blg), Tu ima zvuka, Riverroth – Suburbia, 09.09.2017.

animation

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

09.09.2017.

Koncert bugarskog benda “Humanity May Sink” u klubu ” Suburbia” najavljen za 20h počeo je samo sa tri sata kašnjenja, u 23h… Naravno, šalu na stranu nije bitno kada je počelo nego ko je sve izašao na binu. Vreme nam je brzo pršlo u čavrljanju sa članovima sva tri benda potpognutim našim starim znancima iz Dethonationa koji večeras nisu svirali ali su došli da daju podršku svojim kolegama.

animation

Prvi izleću naši mlađani i slađani thrash mJetalci Riverroth, ovog puta u proširenoj postavi, da da… Miodrage se vratio u bend, da potpomogne mlade snage da budu još čvršći i živopisniji. Naravno, nećemo opet pisati da su dJečaci ostavili srce na bini jer je to već mali million puta upisano, opisano i rečeno na stranicama ovoga sajta.

animation

Drugi nastupaju momci koji imaju dosta pokidanih žica u svojoj muzičkoj karijeri, naši sugrađani “Tu ima zvuka“, bend koji postoji nekih tri-četiri godine pod tim imenom. Svirali su svoje autorske pesme u svom punk rock fazonu. Zanimljiv zvuk u kojem se oseća uticaj ex-yu punk scene. Svirali su nekih 30-tak minuta što je bilo dovoljno da pokažu da umeju da barataju gitarama i prodrmaju publiku.

IMG_2122

Za kraj, kao šlag na tortu Humanity May Sink iz Bugarske došli su i u naš grad u okviru svoje Autumn turneje. Petorica momaka, niko ispod 185 cm. Bina je bila premala za njih, pa da bi upotpunili ovaj događaj, pevač i gitarista su redovno silazili sa bine i zajedno sa publikom skakali u ritmu. Autorski bend u melodičnom HC elektro fazonu, kako su nam rekli sami momci iz bend-a, što su potvrdili na samoj svirci. Naravno kao i “Tu ima zvuka” svirali su svoje autorske pesme, sem poslednje koju su posvetili nedavnom preminulom pevaču benda Linkin Park.

animation

Sve u svemu, korisno utrošenih par sati od 20h kada smo stigli pa do 01:30 kada smo se vrnuli sa svirke.

 I za sam kraj, reč-dve o publici. Dečaci, devojčice, momci i devojke ako ste već došli i čekali par sati da počne svirka, saslušajte sve bendove koji su došli da sviraju zbog vas. Takvo je vreme došlo da nas je jako malo iskrenih ljubitelja rock, punk, metala, bluesa i sličnih pravaca. Dajmo da napravimo jedinstvo i da ispoštujemo sve te bendover. Nije bitno koju muziku sviraju, bitno je da to rade od srca i zbog čiste ljubavi prema muzici. Pomozimo ih sve i ispratimo ih, jer je to jedan od načina da se borimo protiv ove pošasti, kiča i šunda koji nas svakog dana sve više i više guši i gura sve dublje i dublje u živo blato. Bilo je, naravno i ljudi koji su ispratili celu svirku od početka do kraja. Ugledajte se na njih.

Goran Stepančev

animation

 

Similar Posts