Gorillaz

Gorillaz najavili novi album singlom na kojem gostuju Tame Impala i Bootie Brown

Glasine su istinite. “Cracker Island”, novi studijski album Gorillaz, stiže nam 24. februara 2023. godine, a biće objavljen za etiketu Parlophone.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Najava albuma sledi nakon dugog, maglovitog toplinskog vala i uživancije u letnom bangeru “Cracker Island (ft. Thundercat)”, a prati je i željno iščekivana nova pesma “New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown”. Pesmu su nešto ranije proteklog meseca po prvi put izveli uživo pred 40.000 ljudi na londonskom All Points East Festivalu na kojem su nastupili kao headlineri, u sklopu ogromne svetske turneje. Bendu su se pridružili Tame Impala, psihodelični muzički projekat australiskog multiinstrumentalista Kevina Parkera i dugogodišnji saradnik Bootie Brown iz alternativne hip hop grupe The Pharcyde.

“Cracker Island” osmi je studijski album Gorillaza te energična i žanrovski ekspanzivna kolekcija sačinjena od 10 pesama na kojima su ugostili brojne zvezde i saradnike kao što su Steve Nicks, Adeleye Omotayo, Thundercat, Tame Impala, Bad Bunny i Bootie Brown i Beck. Album su snimili ranije ove godine u Londonu i Los Angelesu, a producirali su ga izvanredni producent, multiinstrumentalist i tekstopisac Greg Kurstin, Gorillaz i Remi Kabaka. Jr.

Cracker Island (popis pesama):

1. Cracker Island ft. Thundercat
2. Oil ft. Stevie Nicks
3. The Tired Influencer
4. Tarantula
5. Silent Running ft. Adeleye Omotayo
6. New Gold ft. Tame Impala & Bootie Brown
7. Baby Queen
8. Tormenta ft. Bad Bunny
9. Skinny Ape
10. Possession Island ft. Beck

Similar Posts