Gore List – David Maxim Mićić

David Maxim Micic

Odrastao je u muzičkoj porodici , oduvek je bio okružen muzičarima i muzičkim instrumentima, sa samo četiri godine je pod uticajem oca počeo da uči da svira bubnjeve, što mu je dalje pomoglo da lakše napreduje u neparnim ritmovima i poliritmiji, koja danas čini važan deo njegovog kompozitorskog  stvaralaštva. Međutim, nije se dugo zadržao na bubnjevima, već je nakon 6 godina upisao klavir, kako bi se usavršavao u harmoniji i samoj kompoziciji.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platformevip-scdkey

 

Budući da klasična muzika i izvođenje tuđih dela nije bilo ono u čemu je pronalazio sebe, počeo je da uči da svira gitaru. Imao je prilike da radi sa profesorima, kao što su Petar Jelić, Nenad Gajin Coca, Danilo Karamarković, Bata Kostić, Thaddeus Hogarth, David  Fiuczynski i Joe Musella. Danas je gitara primarni instrument na kome komponuje i koji mu pruža mogućnost da maksimalno izrazi svoju kreativnost.

animation

Muziku ne bira prema pravcima, nego prema kvalitetu. Koliko dobrih stvari ima u progresivnom metalu, jazz rocku i fusionu, toliko lepih i zanimljivih elemenata ima i u narodnoj muzici, a veliki uticaj na njegov stil imaju moderni zapadnjački zvuk i tradicionalna muzika sa Istoka.

Trenutno studira gitaru na Berklee Univerzitetu u Bostonu.

 

dmm

 

Posle Bilo 1.0 izasao je I Bilo 2.0 koji je manje heavy a više eksperimentalan i za sada su reakcije stvarno sjajne.Na ovom albumu,tačnije EP-ju. kao i prošle godine tu je jedan od najvećih gitarista današnjice (ne po popularnosti, već po muzikalnosti) Jakub Zytecki sa kojim sarađuje na još jednom zajedničkom projektu i koga možete čuti na pesmi “Rise and Shine”, tu je I crni kolega sa Berklee-ja i strašan saksofonista Carl Catron na pesmi “Along for a Ride” i Vladimir Lalić iz benda Organized Chaos. Pomogli su još I :  Simona Miciž, Aleksandra Đelmas, Aleksandra Radosavljević, Milan Jejina Yeqy, Bojan Kvočka, Dunja Marković itd…

animation

Na samom izdanju se prepliću razni žanrovi I uticaji,ima tu I metala,kora,djenta,elektronike ali baš tu je I draž ovog albuma.

01.Electric Fields [3:12] (Odlican uvod u album, izvrsna glavna tema sa dozom ambijentala, savršeno)
02. Rise and Shine (feat Jakub Zytecki) [6:39] (Razrada uvodne teme, izvrsno preplitanje dve gitare, ubacivanje klavijatura, ma, sjajno)
03. Along For a Ride (feat Carl Carton) [6:23] ( Izvrstan experiment sa ubacivanjem saksofona, neparni ritmovi, melodija ‘’sa one strane uma’’,malo gypsy sounda…divno!

04.Strange Night (feat Vladimir Lalić) [7:11] (Dosta agresivna stvar, izvrsne ‘’rifologije’’, fantastičan vokal Vladimira Lalića ,frontmena benda ’’Organized Chaos”

05. Mbinguni Amina (feat Vladimir Lalić) [8:18] (Nesto mirnija u uvodnom delu, sa monumentalnim chorusom i ponovo sjajnim vokalnim deonicama Vladimira Lalića)

Zaključak : Ne verujem da ce se na ovim prostorima do kraja godine pojaviti nešto bolje u ‘’underground’ muzici, apsolutno fantastično, remek-delo najtalentovanijeg mladog muzičara na ovim prostorima !

13090180

Similar Posts