milan petrovic kompilacija

Džez konekcija pod dirigentskom palicom Milana Petrovića

Milan Petrović, poznati beogradski kompozitor i klavijaturista, novim singlom “Connected Again”, najavljuje kompilaciju autorskih džez kompozicija “The Best of  2011 – 2021” nastalih u proteklih 10 godina, u kojoj učestvuju i brojni regionalni muzičari.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Milan Petrović sarađuje sa mnogim poznatim umetnicima iz regiona, a saradnici prvog singla “Connected Again” su muzičari iz Srbije, Severne Makedonije i AlbanijeSašo Popovski (gitara, MKD),  Džole Maksimovski (bass, MKD), Ermal Rodi (sax, AL), Goran Savić Čaki (bubnjevi, SRB), predvođeni kompozitorom i aranžerom na klavijaturama, Milanom Petrovićem.

Milan Petrovic Best of 2011 2021

Kompilacija se sastoji od 21 kompozicije pod nazivom “The Best of  2011 – 2021” i predstavlja retrospektivu pažljivo biranih autorskih kompozicija Milana Petrovića koje su objavljene i nastale u proteklih deset godina.

Ovaj kompilacijski album biće objavljen za skopsku izdavačku kuću „ Jazz Fortnight “, pre svega kao ekskluzivno digitalno izdanje.

Svi ljubitelji džez muzike u narednom periodu imaće priliku da je besplatno slušaju na streaming platformi Bandcamp

Milan Petrović́ svoju profesionalnu karijeru gradi na muzičkoj sceni već́ 25 godina, kroz saradnju sa poznatim regionalnim umetnicima kao što su Vasil Hadžimanov, Aca Seltik, Sky Wikluh, Bruno Mičetić, Dušan Bezuha, Boris Bunjac, Branko Isaković, Ivan Aleksijević, Vladimir Maričić , Veljko Nikolić (Papa Nik), a u okviru kompilacije posebna pažnja posvećena je saradnji sa ženama iz sveta muzike, a koje svoju karijeru grade takođe u regionu i svetu, kao što su Sonja Kalajić, Ksenija Komljenović (SAD/SRB), Diana Čerenšek (HR), Vanja Danilović (BIH), Maja Klisinski, Aleksandra Đordjević, Mina Momčilović, Dunja Popović, Bojana Todorović.

U sinergiji svih muzičara i muzičarki sa kojima je Milan Petrović sarađivao na ovim kompozicijama, kompilacija “The best of 2011-2021” vodi nas kroz vrednosti prijateljstva, putovanja i istinskog doživljaje prirode i ljubavi.

Cover photo je delo fotografa Mine Pavlović, a dizajn potpisuje Daniel Mihajlović.

Milan Petrović je kompozitor, pijanista i tekstopisac. U samostalnoj karijeri objavio je ukupno deset izdanja na kojima se potpisuje kao kompozitor, aranžer i muzičar,  a kao gostujući muzičar nalazi se i na brojnim izdanjima umetnika iz regiona. Nastupao je širom sveta kako samostalno, tako i sa Milan Petrović Quartet-om, koji pored njega čine Lehel Nađ, Bogdan Zdjelar i Robert Gostincar.

Similar Posts