c48dovek vuk band

ČOVEK VUK – Crna kutija

ČOVEK VUK - Crna kutija
ČOVEK VUK
Crna kutija
Rock
Metropolis Records 2015

01. Ko da zna
02. Novo odelo
03. Bednik
04. Mala Vida
05. Stvar nije OK
06. Reka
07. Sreda
08. Ko si ti
09. Dlan
10. Oblak

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Bivši,sadašnji i budući fanovi BLOCK OUT-a ubise še od pljuvanja obe frakcije (Na jednoj strani je Nikola Vranjković a na drugoj ovde pomenuti ostatak benda – ČOVEK VUK)

Debi album sastava ČOVEK VUK, koji predvodi Milutin Jovančić Mita. “Crna kutija” je nastavak Block Out priče, priče koja se prosto raspala ali nam je i dalje u mislima. Block Out je ,dabome, vrlo prisutan na ovom albumu jer je tu sličan izvor energije, gotovo isti izvor inspiracije i izgleda kao da se pomenuti bend nije ni raspao samo se drugačije zove.

Međutim, Čovek Vuk nije samo obična kopija. Već u prvoj “Ko da zna” atmosferična i  hermetična i  upozoravajuća poruka lebdi iznad slušaoca , dok se svakom narednom numerom to putovanje samo produbljava. Meni “Crna kutija” deluje  kao jednostavna, sasvim obična rock ploča, i nemam utisak da ima snagu nekih Block Out grdosija.

Jednostavnije rečeno, melodije poput onih u pesmama “Bednik“, “Stvar nije OK“ i “Ko si ti“,su više nego solidne,ali ovo nije album kojem ću se često vraćati. Moram priznati da ova ploča  ima nekako magičnu atmosferu koja se prožima kroz ceo album i koja na prvi pogled nije  prisutna, ali je svejedno ona tu negde ,da li su to ostaci magije Block Outa ili i Mita i ekipa imaju taj dar to ce se videti u nekim narednim projektima (ako ih bude,a verujem i nadam se da će ih biti). Drugim rečima, ovo nije loša ploča ali nešto mi tu fali. (Ja bih rekao – Nikola).Neki se sigurno neće složiti sa mnom ali definitivno prvu post-Block Out utakmicu je dobio Nikola Vranjković Drugačije i ne može biti kada čujemo fantastične pesme kakve su “Bremeplov”, “Plovni Put” i “Sretenje”.

Naposletku, ovde se ipak radi o albumu druge,poražene strane (voleo bih da sledeći put rezultat bude drugačiji) Ovaj album će biti dobar svima onima koji nisu izabrali samo jednu stranu . Ovaj album će biti dobar i onima koji imaju više vremena od mene i koji su spremni da otkrivaju sloj po sloj ovog izdanja jer oni su tu sigurno, samo je ovo brzo vreme i hiperprodukcija je i konačno,Nikola Vranjković uskoro izdaje svoj album a za to uživanje ce mi trebati mnogo više vremena.Ipak,dajte ovom albumu jos nekoliko šansi i ukoliko mu priđete otvorenog uma, zadovoljstvo je zagarantovano. Sve ostalo je  nebitno.

 

13090180

Similar Posts