The Chuck Norris

CHUCK NORRIS EXPERIMENT : “This Will Leave Mark”, recenzija

The Chuck Norris Experiment je švedski, tačnije, geterburški hard rok bend sa debelim punk uticajima nalik na već etablirane zemljake The Hellacopters ili Gluecifer. Naravno, paralela sa Supersuckers-ima ili Peter Pan Speedrock se podrazumeva. AC-DC, Motorhead, Turbonegro pa čak i The Cult (Electric) ili The Devil Dogs…Ma jasno vam je sve. Visoko-oktanski polu-prljavi rokenrol za zabavu. Ništa mudro, ali još jedan sjajan bend ako želite da pobegnete od (kvazi) umetničkih izdrkavanja , progresivnih stremljenja ili  filozofskog pogleda na nešto tako jednostavno kao što je muzika.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

E, sad, “This Will Leave Mark” je deveti studijski album ovih Šveđana ! Zašto i kako ja nisam čuo ranije za njih, a tu se kurčim kako pratim scenu i kako ne znam puno ljudi koji “šire” prate rok muziku od mene, nemam pojma.

Secirati ovaj album pesmu po pesmu je besmisleno. Sve je tu, pank stav, glasne gitare, horski i ponegde navijački refreni, ritam sekcija koja udara u stomak, produkcija taman toliko neispeglana da zadovoljava standard i underground i mainstream publike.

Chuck Norris Experiment front

Zašto onda recenzija, pitate se ? Pa, baš iz tog razloga da ne biste kao i ja slučajno nabasali na ovaj bend posle sedamnaest godina postojanja i petnaest izdanja (dodao sam lajv, split i kompilacijska izdanja).

Iako 36 minuta prođu za tili čas pa je repeat dugme logičan izbor i album je kao celina zaista odličan, za nijansu bolje ostalih su “Benefit Of The Doubt”, Hand Grenade” (u kojoj im je gostovao Jeff Dahl, punk legenda koju mnogi znaju iz bendova DC3, Jeff Dahl Band i Angry Samoans), “Spin It Round” (koja je komotno mogla da upadne na novi album AC-DC) i balada za kraj! , “New Day Rising”.

Dakle, sjajan album, sjajan bend, pa izvolite…Imaju svoju bandcamp stranicu, ima ih i na Deezeru , na ruskim sajtovima, pa od volje vam, streamujte, slušajte, kupujte, skidajte…Kako vam volja. Čak Noris bije – za sve pare…

Izvor Dotkomsite

Similar Posts