Black Dot 1

Black Dot video singlom “S.N.S.” predstavlja album ‘Dying Wonderland’

Alternativni hard rok bend Black Dot iz Mladenovca koji je objavio nedavno debitantski album ‘’Dying Wonderland’’ za Take It Or Leave It Records, upravo premijerno predstavlja i prvi video-singl sa njega urađen za pesmu “S.N.S. (Simulation of Simulacra)”.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Black Dot 2

Black Dot je nastao u Mladenovcu 2016. godine sa idejom da oživi old school zvuk i obogati ga svojim stvaralačkim pečatom. Uporedo sa radom na autorskim pesmama, mladenovačka četvorka u početku nastupa kao cover bend, nudeći širok dijapazon obrada koji obuhvata blues, psychedelic rock, garage rock i grunge. Pored učešća na lokalnom Bass Player Festivalu, u toku 2017. i 2018. godine nastupaju i po alternativnim klubovima u Beogradu, Mladenovcu, Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci…

Nakon ulaska u Paradox Studio, grupa polako formira sopstveni zvuk i otpočinje rad na debitantskom albumu u saradnji sa veteranom hevi metal scene, Srđanom Brankovićem (Alogia, Expedition Delta, Psychoparadox). Svoj prvi album “Dying Wonderland” bend doživljava kao sintezu različitih muzičkih uticaja, a predstavljaju ga i kao poseban omaž umorenoj mladenovačkoj sceni na kojoj su nekada nastupali bendovi kao što su: Wulckdroff, House of Ghosts, E.K.G, Schockproof…

Black Dot 3

Kao uvertiru u album prvenac, Black Dot je do sada samostalno objavio lyrics video za prvi singl “Last Breath” i video spot za finalnu traku sa albuma “Babylon” na kojoj gostuju Anđela Išić (vokal) i Nevena Branković (piano).

“S.N.S.(Simulation of Simulacra)” je prvi spot sa albuma My Dying Wonderland:

Uprkos nepredvidivoj budućnosti čitave industrije pogođene pandemijom, Black Dot svoje muzičko putovanje otpočinje u samouverenom i optimističnom duhu.

Članovi benda poručuju da se protiv pandemije i straha možemo boriti umetnošću, a da su teška vremena uvek inspirativna i povod za unutrašnju samorefleksiju i ponovno pronalaženje sebe.

Grupu čine: Boris Jekić (vokal, ritam gitara), Mijat Kostić (solo gitara), Miloš Lekić (bas gitara) i Stefan Vićovac (bubnjevi).

Album je dostupan na svim relevantnim digitalnim platformama.

Black Dot 4

Izvor: Dotkomsite

Similar Posts