stain featured

Bend Stain predstavlja novi spot “Faceless”

Alternativni rok/metal bend iz Beograda Stain objavio je novi video singl „Faceless“ koji će se naći na njihovom debi albumu.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

„Faceless“ obuhvata pojam gde su dva suprotna ubeđenja, ili dve suprotstavljene osobe, zapravo dve strane istog novčića, čineći ih bezličnim. Ova pesma je ujedno i jedna od prvih autorskih pesama koju je bend napravio, pa je utoliko karakteriše jedna standardizovana struktura hevi metal pesama u koju je bend utkao svoje muzičke ideje. Tiha strofa sa interesantnim preklapanjem vokalne i bas linije, glasan pamtljivi refren, prelaz koji unosi dinamičnu promenu ritma i klimaktični gitarski solo – svi ovi elementi su objedinjeni jednom novom sirovom energijom koja je prisutna u svim pesmama ovog sastava. Pesma je snimljena u produkciji Danila Orbovića (Orvel Studios, Beograd), a finalni mastering trake radio je Maor Appelbaum (Maor Appelbaum Mastering, Los Anđeles).

O spotu

Glavnu ulogu u spotu igra Petar Đurđević, kojeg je domaća publika već imala prilike da vidi na filmskoj i pozorišnoj sceni. Petar prikazuje lik bezimenog umetnika koji se bori sa sopstvenim identitetom. Tražeći sebe kroz poroke, on se suočava sa svojim demonima koje personifikuju članovi benda, a odlazak u krajnost ga dovodi do potpunog unutarnjeg kraha. Na ovaj način, tekst pesme je dobio potpuno novo značenje u spotu, dok je emocija koju pesma budi dosledno ispraćena samim ambijentom, osvetljenjem i kolorom. Većina scena je snimana u kultnom bioskopu “Zvezda” u Beogradu, a ekipu snimanja je činila grupa mladih profesionalaca sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

O Stainu

Stain nastavlja tamo gde je grandž stao. Njihova muzika uvršćuje elemente hevi metala, progresivnog roka i grandža na jedan svojstven način. Ova beogradska četvorka osnovana je 2014. godine. Bend se isprva fokusirao na sviranje hard rok i metal obrada, ali je istovremeno radio na stvaranju autorskog materijala. Trenutno objavljuju singlove i fokusiraju se na live nastupe, a sve u cilju širenja dobre energije i promovisanja debi albuma koji tek treba da objave.

stain 5

Članovi:

  • Nikola Đurović, vokal;
  • Ivan Ljubičić, gitara;
  • Aleksa Pejović, bas gitara;
  • Staša Rudić, bubnjevi.

Similar Posts