Katarza

Banjalučka KATARZA objavila singl “BEZ SNA”

Banjalučki bend KATARZA početkom ove sedmice premijerno na You Tube kanalu objavio svoju pesmu BEZ SNA koju su u toku meseca marta snimali u studiju “MC Pavarotti” u Mostaru.

Najpovoljnije cene Igara i Softwer-a za sve platforme

G2A

Ova pesma će se naći na njihovom albumu “Energija” koji bi trebalo da bude završen početkom sledeće godine.

katarza bend

Katarza je pobednik BL Gitarijade za 2020. godinu i tom prilikom dobili nagradu da snime pesmu u “MC Pavarotti”.

Prošle godine smo pobedili na šestoj Banjalučkoj Gitarijadi koju je organizovala agencija Queen estrada. Nagrada je bila snimanje pjesme u Mostaru i mi smo sa tom namerom i otišli. Međutim, kada smo došli u MC Pavarotti uvidjeli smo da su tamo odlični uslovi za snimanje, pa smo odlučili da snimimo maxi singl na kojem će se naći četiri pjesme”, rekao je Ernest Bučinski Erni, frontmen, pevač i gitarista bedna. On je dodao da će njegov bend početkom sledeće godine, najverovatnije snimiti i ostatak pjesama i kompetirati album od desetak kompozicija.

Katarza je nastala 2008. godine i kroz sastav su prošli mnogi muzičari. Bend je u različitim postavama do sada imao dosta nastupa, ali, po mišljenju frontmena benda, bend nikada nije bolje zvučao nego sada.

Ova ekipa je dobitna kombinacija. Na Gitarijadi smo nastupili kao trojac Alen Tarabić, Denis Selimović i ja. Jako dobro smo odsvirali taj nastup, ali ipak nam je falio još jedan ‘stub’ da bi bend zazvučao jače i stamenije. Pozvali smo Borka Stajčića da se priključi ekipi kako bi gitarske dionice i rifovi došli do izražaja. Njegova gitara na postojeću perfektnu ritam sekciju ulegla je kao da sa nama svira godinama. On je odličan instrumentalista i majstorski je odradio sole koje su jako originalne. A zaista je teško u okeanu rokenrol bendova biti originalan, jer na hiljade je bendova i muzičara koji su stvarajući svoje pjesme ostavljali tragove u istoriji ove vrste svirke. Ipak, ako smo dostigli barem kapljicu originalnosti u tom ogromnom okeanskom prostranstvu raznoraznih bendova, možemo reći da smo uspjeli. U principu mi smo svirali za sebe i da sebi udovoljimo, ali naravno da bi nam bilo jako drago kada bi i publika prepoznala i pozitivno ocijenila naš rad.”, objasnio je Erni.

Izvor Dotkomsite

Similar Posts