BFHC

Vreme je da nam Blankfile proda istinu, FACE to FACE!!!

Kao što reče frontmen benda, Petar Novaković, bend je sa izdanjem “Truth Be Sold” septembra prošle godine krenuo na još jednu avanturu, možda i najveću do sad, te je vreme da godinu dana kasnije pogledamo istini u oči – gde ih je to dovelo.

Dakle, ono što znamo je da je sa ovim izdanjem Blankfile nadmašio sva svoja prethodna. Bar tako kažu fanovi benda, poznavaoci srpske underground scene, a bogami i oni koji do sada nisu kontali ovaj bend. Možda i najbitnije za sam bend, članovi benda, možda i prvi put u dugogodišnjoj istoriji benda bez trunke rezerve staju iza ovog izdanja i plasiraju ga na sceni sa nikad većom sigurnošću, i to scena oseća. Takođe, jasno je da bend sa ovim izdanjem diže lestvicu na potpuno novi nivo, za sebe, ali i svoje underground kolege. Ne pričamo samo o samom izdanju, već i o onome što ga prati: produkcija, spotovi, dizajn i ono, ključno, priča.

BFHC

Jedino što još uvek ne znamo je kako to Blankfile radi istinski – uživo. Nije da nisu već dokazali i pokazali sa prethodnim izdanjima, pa i sa akcijama koje su pratile “Truth Be Sold”, ali fali nam ono glavno jelo, kako “istina” zvuči kad je serviraš licem u lice. E, pa, bend je odlučio da se i to desi. Prihvatili su momci iz Blankfile par drugarskih ponuda da odsviraju ovaj set uživo, ali su specijalni datum čuvali za rodni grad ovog benda – Beograd. Tako će 25. Septembra, skoro pa tačno godinu dana nakon objavljivanja tog izdanja, “Truth Be Sold” biti prvi put uživo odsviran u Beogradu u sklopu istoimene promotivne žurke koju bend pravi na, pazi sad, tajnoj lokaciji. Ništa novo od BFHC ekipe!

Godinu dana jeste nenormalno dugačak period da čekaš da bi promovisao izdanje, ali u dobro poznatim nenormalnim okolnostima svaka nenormalnost je postala normalna. S druge strane, poput vina, ovakvom izdanju je bilo potrebno bar godinu da “prodiše” i da se desi neophodna selekcija ukusa, koje je odvojila konzumente ovog BFHC delikatesa na one koji su se oprostili od benda i one koji su, bukvalno, odlepili i traže još. Pretpostavljamo da je potez sa tajnom lokacijom upravo potkovan tom idejom da se i na taj način “izmeri” izdanje i na promo party ugoste isključivo oni koji baš žele da čuju novi Blankfile. Momci su izabrali lokaciju na kojoj mogu da garantuju pun ugođaj, skoro pa privatnog, ambijenta, tako da onima koji budu gosti benda, osim uživanja uz pesme sa “Truth Be Sold”, najavljeno je snimanje novog spota za neku od pesama, after party, pop-up prodavnica merch-a i drugi sadržaji. Red rokanja, red bleje, red zdravica, pa rokanje ispočetka…Svakako, znajući Blankfile, nema šanse da ovakav povod potroše na još jednu običnu svirku.

Pa, ko preživi…pardon, ko bude tamo, pričaće. Sigurni smo.

Similar Posts