Hydrogen image

Predstavljamo vam Hydrogen i njihov EP prvenac “En Route”

Hydrogen je alternativni indi rok bend iz Novog Sada. Bend je nastao 2016. godine, a u trenutnom sastavu  svira od 2018 godine. Članovi su Nikola Mitrović (vokal, ritam gitara), Mario Kujundžić (prateći vokal, lead gitara), Pavle Kuntić (bas gitara) i Nikola Vujadinović(bubnjevi).

Istorijat benda

Prva verzija benda je nastala kada su se Mario, Pavle i Nikola M. okupili da sviraju Muse i Radiohead cover-e. Ubrzo nakon toga nastale su prve autorske pesme. Posle kratke potrage za bubnjarom, tokom  2017. održali su par nastupa u Subotici.

Hydrogen

Krajem iste godine, Mario, Pavle i Nikola M. se zajedno sele u Novi Sad u stan koji krste u Hidrostan. Broj Nikola u bendu se duplirao 2018. nakon što je Nikola M. upoznao Nikolu V., do tada ne bubnjara. U  tom sastavu Hydrogen počinje sa pisanjem, snimanjem i vežbanjem novih pesama.

En Route EP

Hydrogen izdaje svoj prvi EP En Route aprila 2021. godine. Na njemu se može čuti mešavina raznih žanrova  – od garažnog i indi roka, pa sve do stoner i psihodeličnog roka. Prva pesma Fuck Fomo, predstavlja eksploziju sreće koju svako sebi može stvoriti, skačući sam u sobi.  Energiju na visokom nivou održava naredna pesma Funtitled, iskazujući uticaj afekta u ljudskim odnosima.  You Could Say menja atmosferu istražujući efekte loših navika i sumnje u sebe, kulminirajući zidom zvuka. En Route zatvara sinematičan Exile, koji postavlja pitanje “Šta ako odustanem od svega i krenem iz  početka?”, na koje odgovor daje psihodelični gitarski solo.

Hydrogen 3

Od svih demoa koje su napravili do 2020, pesme za En Route su izabrane jer predstavljaju širok raspon  muzičkih ideja i stilova koje najbolje opisuju zvuk benda. Na nesreću njihovih komšija, kompletan proces pravljenja En Route-a odrađen je u Hidrostanu – sve od  instrumentacije, pa do vokala i raznih ambijentalnih efekata. Tokom snimanja su dodati razni detalji, koji  služe da upotpune atmosferu i duh pesama. Paljenje šibice i šaputanje u Exile, kao i razgovor Pavla i Maria u Fuck Fomo su samo neki od primera koji čine produkciju intimnijom i interesantnijom. Najveća inspiracija tokom stvaranja En Route-a bile su grupe The Strokes, Arctic Monkeys, Car Seat  Headrest, Tame Impala, R.E.M., Interpol i The White Stripes.

Budući planovi

Sledeći korak Hydrogen-a jeste izdavanje spota za Fuck Fomo, a dalji koraci su nastupi u Srbiji i  inostranstvu, dugometražni album i proširivanje muzičke palete.

Similar Posts