stain featured

Bend Stain predstavlja novi spot “Faceless”

Alternativni rok/metal bend iz Beograda Stain objavio je novi video singl „Faceless“ koji će se naći na njihovom debi albumu.

„Faceless“ obuhvata pojam gde su dva suprotna ubeđenja, ili dve suprotstavljene osobe, zapravo dve strane istog novčića, čineći ih bezličnim. Ova pesma je ujedno i jedna od prvih autorskih pesama koju je bend napravio, pa je utoliko karakteriše jedna standardizovana struktura hevi metal pesama u koju je bend utkao svoje muzičke ideje. Tiha strofa sa interesantnim preklapanjem vokalne i bas linije, glasan pamtljivi refren, prelaz koji unosi dinamičnu promenu ritma i klimaktični gitarski solo – svi ovi elementi su objedinjeni jednom novom sirovom energijom koja je prisutna u svim pesmama ovog sastava. Pesma je snimljena u produkciji Danila Orbovića (Orvel Studios, Beograd), a finalni mastering trake radio je Maor Appelbaum (Maor Appelbaum Mastering, Los Anđeles).

O spotu

Glavnu ulogu u spotu igra Petar Đurđević, kojeg je domaća publika već imala prilike da vidi na filmskoj i pozorišnoj sceni. Petar prikazuje lik bezimenog umetnika koji se bori sa sopstvenim identitetom. Tražeći sebe kroz poroke, on se suočava sa svojim demonima koje personifikuju članovi benda, a odlazak u krajnost ga dovodi do potpunog unutarnjeg kraha. Na ovaj način, tekst pesme je dobio potpuno novo značenje u spotu, dok je emocija koju pesma budi dosledno ispraćena samim ambijentom, osvetljenjem i kolorom. Većina scena je snimana u kultnom bioskopu “Zvezda” u Beogradu, a ekipu snimanja je činila grupa mladih profesionalaca sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

O Stainu

Stain nastavlja tamo gde je grandž stao. Njihova muzika uvršćuje elemente hevi metala, progresivnog roka i grandža na jedan svojstven način. Ova beogradska četvorka osnovana je 2014. godine. Bend se isprva fokusirao na sviranje hard rok i metal obrada, ali je istovremeno radio na stvaranju autorskog materijala. Trenutno objavljuju singlove i fokusiraju se na live nastupe, a sve u cilju širenja dobre energije i promovisanja debi albuma koji tek treba da objave.

stain 5

Članovi:

  • Nikola Đurović, vokal;
  • Ivan Ljubičić, gitara;
  • Aleksa Pejović, bas gitara;
  • Staša Rudić, bubnjevi.

Similar Posts